Yoga og mindfulness kan være fantastiske redskaber for børn og unge i en presset og stresset tid i deres liv, men for mange unge er disse redskaber ganske simpelt ikke en integreret del af hverdagen. Det vil GOYOGI gerne gøre noget ved.

GOYOGI - en dansk virksomhed med speciale i at producere, sælge og vejlede om yogaudstyr og yogatøj - har derfor etableret en fond, som har til formål at styrke børn og unges kendskab til yoga og mindfulness. Ved at skabe mere awareness omkring yogaen og dens mange facetter, vil fonden sætte fokus på de unges trivsel og på, hvordan denne kan forbedres via de gamle - men nu videnskabeligt veldokumenterede - og holistisk gavnlige metoder fra yoga systemet.

Til at hjælpe os med at opnå dette har vi indgået et samarbejde med Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga. Hanne Mouritsen har undervist i mere end 35 år og hun har primært haft fokus på bevægelse og sundhed. Tidligere var hun tilknyttet som underviser hos DGI – både lokalt og på landsplan – og i de seneste mange år har hun undervist ansatte i daginstitutioner, på skoler og specialskoler, samt undervisere i CFU regi, i at bruge børneyoga i hverdagen. Hun er også underviser på Yogavivo serien Yoga i klassen, der henvender sig specifikt til folkeskolen og til dem der gerne vil bringe yogaen ind i klasseværelset. Hanne er derfor det perfekte match til vores projekt og vision.

GOYOGI Yoga for Youth fonden vil altså sætte fokus på unges trivsel og gennem fysisk klasseundervisning, introducere enkle, men effektive metoder, der kan forebygge og reducere stress og mistrivsel hos de unge i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Via yoga og mindfulness metoderne er det formålet med undervisningen, at eleverne efterfølgende skal have opnået større forståelse for deres egne evner og muligheder for at håndtere den stress og uro, samt de tunge eller udfordrende følelser de måtte møde i deres dagligdag - både i hjemmet og i skolen. Eleverne vil således blive fortrolige med små øvelser, der på kort tid kan gøre en stor forskel for dem.

Faktisk viser undersøgelser at stadig flere udskolingselever i folkeskolen - 42 % af pigerne og 33 % af drengene - føler sig pressede eller stressede på grund af skolen og lektier (Børns Vilkår og Trygfonden, 2020). Stress viser sig især hos eleverne i form af koncentrationsbesvær, tankemylder, søvn- og spiseforstyrrelser, humørsvingninger, tristhed, udmattelse, hovedpine og manglende lyst til at komme til undervisningen.

Netop derfor vil GOYOGI Yoga for Youth fonden tilbyde folkeskoler landet over at ansøge om gratis workshops med tilhørende yogaudstyr. Eleverne vil få undervisning på både fysisk og teoretisk niveau. Der vil fx blive sat fokus på nervesystemet og eventuelle årsager til mistrivsel og stress, men også undervist i konkrete yoga-, meditations- og vejrtrækningsøvelser, som de unge vil kunne bruge i deres hverdag. På den måde vil de kunne mærke effekterne af yoga og mindfulness øvelserne på egen krop og også have en dybere forståelse af hvordan øvelserne påvirker deres kroppe, koncentration og humør. Undervisningen vil som sagt blive udført af Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga, som har mange års erfaring med undervisning af børn og unge.

Fonden skaber midler til projektet gennem salget af GOYOGIs egne produkter og overskudet heraf. På den måde er GOYOGIs kunder direkte med til at støtte fondens arbejde med til at forbedre de unges trivsel via yoga og mindfulness. Værktøjer som GOYOGIs kunder selv kender så godt og bruger i deres dagligdag.

Med YOGA FOR YOUTH FOUNDATION ønsker GOYOGI at bidrage med mere end kvalitetstøj og udstyr, der er skabt med omtanke for yogien og naturen. Via fonden og den daglige drift og udvikling af GOYOGI brandet, kommer virksomheden nu i endnu højere grad til at sætte fokus på og arbejde konkret med følgende af FNs Verdensmål: ’Sundhed og Trivsel’, ’Kvalitetsuddannelser’ og ’Ansvarligt forbrug og produktion’.

GOYOGI
Go be a yogi – every day!

Skal en klasse på din skole have en YOGA FOR YOUTH WORKSHOP?

Deadline for ansøgning til første pujle: 1. juni 2022 kl 12.00

Underviser: Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga.
Klassetrin som kan ansøge: 7-9 klasse
Max antal elever pr. workshop: 30 elever
Økonomi: GOYOGI - YOGA FOR YOUTH FOUNDATION donere timer
+ udstyr fra den årlige pulje.

Download materiale og ansøgningsskema her