À PROPOS DE LA FONDATION YOGA POUR LES JEUNES

Yoga og mindfulness kan være fantastiske redskaber for børn og unge i en presset og stresset tid i deres liv, men for mange unge er disse redskaber ganske simpelt ikke en integreret del af hverdagen. Det vil GOYOGI gerne gøre noget ved.

GOYOGI – en dansk virksomhed med speciale i at producere, sælge og vejlede om yogaudstyr og yogatøj – har derfor etableret en fond, som har til formål at styrke børn og unges kendskab til yoga og mindfulness. 

Ved at skabe mere awareness omkring yogaen og dens mange facetter, vil fonden sætte fokus på de unges trivsel og på, hvordan denne kan forbedres via de gamle – men nu videnskabeligt veldokumenterede – og holistisk gavnlige metoder fra yoga systemet.

Og gennem forskellige tiltag, puljer og events, skal de skoler, forældre, børn og unge, som søger fondens puljer, introduceres til enkle, men effektive yogabaserede metoder, der kan forebygge og reducere stress og mistrivsel.

Yoga for youth fonden

Fondens første tiltag bliver, at skabe og uddele særlige 'skole-yoga-sæt' af yogamåtter + billed- og tekstmateriale til de voksne, som skal kunne bruges på tværs af klassetrin på hele skolen. Via yogamåtter og 'yoga-kort' er det hensigten, at eleverne på en given skole, skal have mulighed for at dyrke yoga og mindfulness i, for eksempel, klassens time, idrætstimen, eller sammen med vikaren. 

Via de nemt forståelige kort og vejledninger, skal eleverne opnå større forståelse for deres egne evner og muligheder for at håndtere den stress og uro, samt de tunge eller udfordrende følelser de måtte møde i deres dagligdag - både i hjemmet og i skolen.  Eleverne vil således blive fortrolige med små yoga- og mindfulnessøvelser, der på kort tid kan gøre en stor forskel for dem. 

Yoga-kortene og beskrivelserne til lærerne / de voksne er udarbejdet af Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga og yogamåtterne er produceret af GOYOGI.

Faktisk viser undersøgelser at stadig flere udskolingselever i folkeskolen - 42 % af pigerne og 33 % af drengene - føler sig pressede eller stressede på grund af skolen og lektier (Børns Vilkår og Trygfonden, 2020). Stress viser sig især hos eleverne i form af koncentrationsbesvær, tankemylder, søvn- og spiseforstyrrelser, humørsvingninger, tristhed, udmattelse, hovedpine og manglende lyst til at komme til undervisningen.

Netop derfor vil GOYOGI Yoga for Youth fonden tilbyde folkeskoler landet over, at ansøge om et gratis 'skole-yoga-sæt' bestående af 20 GOYOGI yogamåtter, samt yoga-kort og beskrivelser, særligt udviklet til børn og unge, af Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga. 

På denne måde skal yoga og mindfulness blive tilgængeligt for alle årgange på en hel skole og give elever og undervisere mulighed for at træne og fremelske de gavnlige teknikker og effekter af en mere kontinuerlig yogapraksis. Ved at give de voksne mulighed for let at lave yoga- og mindfulness øvelser med børn og unge, på alle årgange, vil de kunne bidrage til at eleverne kan mærke effekterne på egen krop og få en dybere forståelse af, hvordan øvelserne påvirker deres kroppe, koncentration og humør. Det skriftlige materiale og yoga-kortene er udviklet af Hanne Mouritsen fra Pure Nordic Yoga, som har mange års erfaring med yogaundervisning for børn og unge.

Fonden rejser midler til dens projekter via salget af GOYOGIs egne produkter og overskudet heraf. På den måde er GOYOGIs kunder direkte med til at støtte fondens arbejde med at forbedre børn og unges trivsel via yoga og mindfulness. Værktøjer som GOYOGIs kunder selv kender så godt og bruger i deres dagligdag.

Med YOGA FOR YOUTH FOUNDATION ønsker GOYOGI at bidrage til en større awareness omkring yoga, mindfulness og et mere roligt og balanceret liv generelt. Via fonden og den daglige drift og udvikling af GOYOGI brandet, kommer virksomheden nu i endnu højere grad til at sætte fokus på og arbejde konkret med følgende af FNs Verdensmål: ’Sundhed og Trivsel’, ’Kvalitetsuddannelser’ og ’Ansvarligt forbrug og produktion’.

GOYOGI
Go be a yogi – every day!