Yogamåtte guide

Mange typer
Det kan være svært at vælge og specielt sin første yogamåtte. I dette indlæg vil vi give dig en oversigt der gør dit valg lettere.
Det er vigtigt at vælge den helt rigtige yogamåtte og der er mange faktorer der spiller ind.

Hvilken type yoga dyrker du? Skal du transportere den til og fra studiet? Bruger du yoga håndklæde ovenpå måtten til Hot Yoga? Og endeligt er valget af din nye yogamåtte personligt mht. greb, stil, farve osv.

Måtte brands
Hos goyogi.dk finder du yogamåtter og udstyr fra producenterne Manduka, GOYOGI, Jade og B MAT.
Vi har valg at sælge disse yogamåtter ud fra vores egen erfaring med brugen, holdbarheden og bæredygtigheden.

Hvilket greb er bedst til mig?
Det er meget individuelt hvilken type måtte der passer os bedst. Den er som din veninde synes er perfekt, er ikke nødvendigvis den rette for dig. Det er nemlig meget forskellige hvordan vi hver især oplever, hvad det vil sige at stå på en god måtte med et godt grip.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at prøve vores test måtter i vores showroom.

Sveder du meget, kan det være en god idé at gå efter en måtte med åbne celler, da disse typer ofte absorbere fugten og hjælper til et godt grip. 

Læs vores guide om yoga-stilarter her

Måtte typer

Måttetyper
Hos goyogi.dk forhandler vi yogamåtter i flere forskellige materialer. Enten en naturgummi måtte, PVC yogamåtte, eller TPE.

Naturgummi (åbne celler)
Naturgummi yogamåtterne har et godt grip lige fra starten og er specielt velegnet til hvis man sveder lidt i sin praksis. Sveder du meget kan det være nødvendigt med et håndklæde ovenpå din yogamåtte - især for at skåne måtten.
Naturgummi måtterne er lavet af et åbent-celle materiale, hvilket leder sved og fugt væk fra overfladen så ikke du glider på yogamåtten. Til gengæld har de ikke lige så lang levetid som yogamåtter af PVC. 

Hos goyogi.dk forhandler vi naturgummi yogamåtter fra:
Manduka eKOlite - Denne har dog lukkede celler.  
GOYOGI´s egne naturgummi måtter med det smukke alignment print.
Jade Harmony og Elite som har en ru overflade.
B Mat som har en mellem ru overflade.

PVC (lukkede celler)
Disse yogamåtter har en grippy overflade med lukkede celler. At måtterne har lukkede celler, betyder at sved og fugt ligger sig på overfladen af måtterne. Dette er med til at give denne type yogamåtte en lang levetid og gør at den er let at holde ren. For eksempel har Manduka's PRO måtter livstidsgaranti. PRO yogamåtten anbefales til udøvere, som har tørre eller kun let fugtige hænder og fødder under sin praksis. Den kan dog altid suppleres med et yogahåndklæde til fx Hot Yoga.
Du kan også med fordel anvende Mandukas Grip Gel til Mandukas lukket celle måtter.

TPE (lukkede celler)
Mandukas Foundation Serie (Manduka x Yoga mat samt Begin mats) består i måtter som er lavet af TPE. Et miljøvenligt og allergivenligt materiale og som er fri for kemiske opløsningsmidler og giftig lim. Disse måtter er lavet i genbrugte, biologisk nedbrydelige materialer. Fremstillet i et energieffektivt anlæg i Taiwan.

Travel Mats
Elsker du også at rejse og kan du ikke undvære din yoga praksis mens du er væk? Så er vores travel mats måske lige noget for dig. Nogle af vores yogamåtter kan endda foldes sammen, så de fylder så lidt som muligt og kan pakkes ned i kufferten. Travel mats kan også med fordel bruges ovenpå lånemåtter i studie eller fitness centret.

Shop alle måtter her

Tykkelse?

En normal yogamåtte vil være mellem 4-5 mm i tykkelsen. Har du fx. skader eller gennemgået operationer, eller har du af en grund brug for ekstra tykkelse kan du med fordel vælge en måtte med en tykkelse på 6 mm. Men husk at en tyk måtte kan give udfordringer med hensyn til balancen på måtten.

Yogamåtter med god støtte - eller til hot yoga
Er det vigtigt for dig med optimal støtte for dine led anbefaler vi vores Manduka PRO yogamåtter. De er 6mm tykke og giver dig den ultimative support under din asana træning. Dette er også yogamåtten, der er kendt som verdens bedste yogamåtte – omtalt af yoga instruktører verden over. Manduka PRO yogamåtten fås i længderne 180cm og 216cm samt i mange smukke farver. Denne yogamåtte bliver bare bedre og bedre med tiden og har livstidsgaranti.

Denne yogamåtter er også perfekt til dig der dyrker hot yoga eller bikram yoga, hvor du bruger et håndklæde ovenpå din yogamåtte. PVC måtterne i PRO og PROlite serien fra Manduka er lavet af et lukket-celle material så sved og fugt ikke kan trække ned i yogamåtten og den vil derfor ikke tage skade af den hårde behandling under en hot yoga klasse.

Shop vores ekstra store og kraftige BIG MAT her