'OM' / 'AUM' - ॐ

'OM' / 'AUM' - ॐ

‘Om Namah Shivaya’ betyder ‘Om hilsener til den lykkevarslende' og er en hyldest til Shiva. Så selvom Shiva på mange måder er en lidt mørk figur kan det godt give mening at sende ham en hilsen. Det husker os nemlig på at vi kun er her på lånt tid og at vi er dødelige.

‘Om’ eller ‘Aum’ er den vigtigste stavelse eller lyd i hinduisme, budhisme og yoga-filosofi. ‘Aum’ er det mest hellige mantra og indeholder de tre primær-lyde [a], [u] og [m] og du kender sikker tegnet for ‘Aum’ ॐ

Også ‘Namah Shivaya’ har en speciel betydning. Der refereres selvfølgelig til guden Shiva, men hver stavelse har også en betydning: [Na] repræsenterer jorden, [Ma] repræsenterer vand, [Śi] repræsenterer ild, [Vā] repræsenterer (pranic energi i) luft og [Ya]repræsenterer himlen eller æter (ether). Summen af disse lyder bliver således til en erkendelse af at der findes en universel bevidsthed og at alting er en del af denne.

Så lad den store Shiva være i dine tanker når du stilner sindet og træder ind i dig selv. Find dine bedste sider frem og tro på at lykke og held følger dig hvis du er ren og god.

Shiva er overalt og Shvia tager alting til sig på et tidspunkt - så lev livet mens du har det.

Zurück zum Blog