Hvad er poledance og polefitness?

En ny sportsgren har for alvor vundet indpas i Danmark, nemlig pole. Flere og flere fitnesscentre og dansestudier opretter hold med alt fra poledance og polepilates til polefitness og -udstrækning.

Poledance og polefitness handler om hård muskeltræning, blå mærker (til tider brandmærker), ømme hænder og er virkelig svært. Det handler om kropbevidsthed, styrke og smidighed, og man finder hurtigt ud af, at det, der kan se så nemt ud, faktisk kræver rigtig meget øvelse, teknik og ja…endnu mere igen, styrke.

Pole på mange måder

Hos iPole er den alm. poleundervisning en kombination af spins og tricks. Spins er det, hvor du snurrer rundt om pole’en med kroppen i forskellige positurer. Tricks er fx at vende på hovedet eller sidde med benene over kors på pole’en uden at holde ved med hænderne. 

Det er lidt forskelligt, hvad de forskellige polehold kaldes, men hos iPole er det, de kalder polefitness, styrketræning, hvor man bruger pole’en som redskab. Hos Dance Action er det, de kalder poledance, undervisning i at sætte tricks, spins og diverse hofterulninger sammen til en koreografi, så det kommer til at se elegant ud.

Tøj til poledance og polefitness

Påklædningen til en poletime er typisk bare fødder, en top uden ærmer og et par korte shorts. Lad være med at have creme på benene, for så kan du ikke sidde fast, når du bliver varm. Tag alle smykker af, da det kan skade både dig og pole’en. Til sidst men ikke mindst; husk et håndklæde til at tørre pole’en og hænderne af med. Du får svedige hænder, og det gør, at du nemt glider ned. 

 

SHOP TØJ TIL POLEDANCE & POLEFITNESS