Hot Bikram Yogatøj

Hot Bikram Yoga eller Bikram Yoga er baseret på en sekvens af yogastillinger opfundet af Bikram Choudhury i Indien og bragt til USA i begyndelsen af 1970’erne. I denne forfriskende yogastil er lokalet opvarmet til 40 grader for at give kroppen mulighed for at bevæge sig dybere ind i positurer, med mindre mulighed for skade. Yogastillingerne er nøje udvalgte blandt de mange rejser og variationer, der finder sine rødder i en 5000 år gamle yoga tradition i Indien.

Legenden bag Bikram Yoga er Bikram Choudury der som yoga champion faldt og skadet sit ben så meget at lægerne sagde han aldrig ville kunne gå igen. Gennem de nøje udvalgte sekvenser af stillinger fik han genoptrænet sin krop så han i dag er et levende bevis for de gode egenskaber ved yogaen.

Yoga i 40 grader varme

Bikram-yoga foregår i 40 graders varme, og netop det er den store forskel på Bikram-yoga og andre yogaformer. Den høje temperatur stimulerer svedmekanismen, øger blodgennemstrømningen i kroppen og er med til at smidiggøre muskler, sener og ledbånd og dermed modvirke skader.

Bikram styrker hele kroppen, reducerer stress og giver øget energi og fokus. Årsagen er bl.a., at varmen smidiggør muskler, sener og ledbåd. Det betyder, at man når dybere ind i kroppen og dermed øger effekten af yogaen. Derudover åbner varmen hudens porer og hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer.

Det er vigtigt at drikke meget vand før og efter timen, når man dyrker Bikram. Første gang er det meget almindeligt at blive let svimmel, få ondt i hovedet eller blive enten „høj” eller træt efterfølgende. Derfor tager det gerne nogle gange at vænne sig til at dyrke yoga ved så høj temperatur. Under timen bør du drikke så lidt vand som muligt. Jo højere din kropstemperatur er jo bedre. Det er vigtigt med en god drikkedunk der kan holde dit vand koldt - hos goyogi.dk forhandler de smukke vandflasker fra SWELL. Du kan med fordel tilsætte en HIGH5 Zero tabs for at holde salt- og energibalancen under din træning.

Yogatøj til hot yoga

Hos goyogi.dk sælger vi yoga tøj som er designet til Hot Yoga. Når du dyrker hot yoga er det vigtigt let at kunne komme af med varmen. Her hjælper leggings, toppe og shorts i svedtransporterende og hurtigt-tørrende materialer. Derudover skal yogatøjet sidde tæt til kroppen så det kan følge kroppens bevægelser.

Shorts eller leggings?

Til hot yoga eller bikram yoga kan man vælge enten at træne i shorts eller leggings. De fleste leggings vi forhandler hos goyogi.dk er velegnet til hot yoga der sikrer at du let kan komme af med varmen. Leggings og shorts til hot yoga findes i mange smukke designs fra mærker som danske Moonchild Yoga Wear og de amerikanske mærker Onzie, K-DEERog Teeki

Heldragter til hot yoga
goyogi.dk forhandler bredt udvalg af heldragter til Bikram Yoga og Hot Yoga fra Onzie, La Lucci, Reebok og Moonchild Yoga Wear. Med heldragten får du visuel smukt yogatøj hvor du ikke "skiller" på midten og hvor du fuldt ud kan koncentrere dig om din yoga træning. Se vores smukke heldragter til yoga

Sports-BH og toppe til hot yoga

Når du skal vælge en top eller sports bh til hot yoga er det vigtigt at toppen sidder godt og dækker nok til at du føler den er behageligt at træne i. De fleste træner i korte toppe til hot yoga, så man efterlader huden fri til at ånde. Hos GOYOGI finder du de bedste yogatoppe i forskellige designs fra Manduka, Onzie, Moonchild Yoga Wear og Reebok

SHOP HOT YOGA TØJ

Yogaudstyr til hot yoga

Til hot yoga og bikram yoga skal du udover det rigtig yogatøj også bruge en god yogamåtte, et yoga håndklæde og en vandflaske. Når du skal vælge din rigtige yogamåtte til hot yoga kan du vælge enten en måtte af naturgummi, af PVC eller af TPE-skum. Måtterne har forskellige egenskaber og fordele og du kan læse mere om de forskellige yogamåtter vi forhandler hos goyogi.dk i vores guide Sådan vælger du den rigtig yogamåtte

Uanset hvilken yogamåtte du vælger, anbefaler vi at man altid træner hot yoga eller bikram yoga med et yoga håndklæde ovenpå måtten. Hot yoga håndklæderne udmærker sig ved at være designet til at ligge fast ovenpå yogamåtten. Dette kan enten være ved hjælpe af skridsikre silikone-dupper på Yogitoes håndklæderne eller ved at være lavet af et mikrofiber materiale som yogahåndklæder fra Moonchild.

SHOP HOT YOGA HÅNDKLÆDER