There is a new studio in town

Mød Nicolai Boas fra The Yoga Flat

Hos GOYOGI elsker vi når der sker nye ting indenfor yoga i Danmark. I denne uge snakker vi med Nicolai Boas der, sammen med sin søster Sarah Emilie Boas, står bag det nye yogastudie på Christianshavns Torv i København - The Yoga Flat.

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg hedder Nicolai Boas, jeg er 30 år og bor i en lejlighed I centrum af København. Her har jeg nu boet i nogle år efter at have boet lidt forskellige steder steder i udlandet bl.a. England og Japan. Jeg er uddannet indenfor beklædningsdesign, sociologi, ”business administration” og ikke mindst yoga, så man kan vel sige, at jeg har en bred smag. I øjeblikket læser jeg en kandidat indenfor innovationsprocesser og entreprenørskab - bare for liiiiiige at tilføje noget andet til min portefølje ;).

Jeg elsker og lever for at rejse, og for mig er en base ikke noget fysisk, men mere et sted inde i mig selv, som yogaen hjælper mig med at holde kontakten til. 

Jeg har netop åbnet studiet The Yoga Flat på Christianshavns Torv i København sammen med min søster Sarah Emilie. Vi deler begge samme passion for yoga, og åbningen af studiet har været en stor omvæltning. Det er på en og samme tid fantastisk og enormt personligt og rørende at åbne dørene til sit eget sted. At opleve at kunne dele sin passion for yoga med andre under eget tag er en sand gave. Og jeg nyder hver en dag på rejsen. 

Hvordan var dit første møde med yoga?

Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle en historie om, at jeg mødte en guru på en bjergvandring i Nordindien, eller på en strand på Bali, eller noget andet eksotisk i den dur. Virkeligheden er dog, at mit første møde med yogaen var i et fitness center på Vesterbro. Det begyndte som et forsøg på at finde en træningsform, der passede til mit temperament, men jeg fandt noget helt andet. Jeg oplevede at min krop føltes meget mere harmonisk, og aldrig før havde jeg oplevet en så stærk mental ro efter at have dyrket sport. Med yogaen fandt jeg en anderledes tilgang til at være i min krop hvilket var helt nyt for mig, det gav enormt meget mening og det føltes super naturligt.

Hvad er din baggrund og hvor underviser du i dag?

Jeg er 500TT-uddannet og har hen ad vejen taget flere forskellige kurser indenfor lidt af hvert. Jeg har altid haft lyst til at prøve en masse forskellige ting af, for at kunne suge til mig og lade mig inspirere til min egen praksis og min undervisning.  Jeg underviser selvfølgelig i dag i mit egent studie og ellers underviser jeg Hamsa Yoga Studio på Nørrebro et par gange om ugen.

Kan du fortælle lidt mere om dine timer og studiet?
 

Hos The Yoga Flat er det den enkelte underviser, der sætter sit personlige præg på hver yogaklasse. Det er derfor den enkelte underviser, der bygger hver klasse op og tilpasser den til den gruppe af elever, der dukker op på den enkelte klasse. De yogalærere, der underviser hos os, har alle hver især nogle spændende tanker om yoga, og vi tror på, at hvis vi giver dem plads og rum for kreativitet, så får vi også den bedste undervisning ud af det. På klasserne kommer underviserne hele kroppen igennem og deler samtidig deres nyeste inspiration og passion for yoga. Fornyligt har vi besluttet helt at holde op med at skelne mellem hatha og vinyasa på vores skema, og vi lader det være helt op til underviserne, så de kan blande dynamisk og statisk arbejde mere frit. Der er på den måde plads til at snakke en masse teknik og gå i dybden med at finde og styrke et naturligt flow i kroppen. Nogle undervisere supplerer måske med teknikker fra dans, kampsport, bevægelsesterapi osv. – alt sammen for at kunne dele en legende, kreativ og ærlig undervisning med vores elever hvilket vi virkelig sætter stor pris på.

Da både min søster og jeg går op i æstetik, var det vigtigt for os at skabe et sted, der er rart, roligt og lækkert og som sætter de perfekte rammer for en god yogapraksis. Et smukt og personligt rum med plads, lys og luft. I tæt samarbejde med fotografer og grafikere indgår vi i et legende fællesskab og forsøger at formidle, hvordan vi mener yoga også kan se ud. Det vigtigste for os er i bund og grund at kunne formidle yogaens budskaber så de fleste kan forholde sig til det, gøre yoga nærværende og relevant og dele vores kærlighed for yoga med alle andre. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Da vi er nyåbnede, er der en masse administrative ting, som jeg hele tiden kan se til. Jeg vælger dog ret bevidst, at det ikke skal stresse mig. Jeg tager lidt af gangen og fokuserer på at hygge mig med at skabe rammen omkring en organisk og naturlig kultur i studiet. 

Da det er sagt er jeg nok lidt af en serieentreprenør, og jeg har altid gang i en masse forskellige projekter. Jeg arbejder nok mest om morgenerne og aftenerne og bruger middagen på andre ting så som at gå ture, praktisere asanas eller bare slappe lidt af, når jeg da ikke sidder til forelæsning eller forbereder speciale. Så alt i alt har jeg nok at se til – og jeg bruger mange redskaber fra min yogapraksis til at holde tungen lige i munden og ro på vandende.  

Hvordan ser du yogaen udvikle sig i Danmark de næste år? 

Der er jo kommet en opblomstring af yogaentusiaster, og det lader til, at yogaen har formået at snige sig ind her og der i både skoler, institutioner og ikke mindst det mere ”business orienterede landskab”, hvilket jeg synes er yderst spændende. Yoga som en del af en sund livsstil har virkelig mange ting at byde på til folk i alle aldre og samfundslag. Og efter at et begreb som mindfulness er blevet normalt og anerkendt de fleste steder, er der ikke langt til at yogaen også får lov at komme indenfor dørene. Det er nok en af de ting, som jeg selv vil bruge mere tid på i fremtiden, da jeg synes linket mellem yoga og ledelse er super interessant. 

Desuden ser vi flere og flere yogaundervisningsportaler dukke op online, og et stigende antal yogier, der hopper lidt rundt på deres måtter hjemme i stuerne. Og det er jo dejligt. Jeg tror dog ikke, at det kan erstatte en fysisk yogaklasse med rigtig personlig kontakt og undervisning, men måske kombinationen af de to er god, og jeg tror, vi vil se flere og flere benytte sig af portalerne i fremtiden.

Læs mere om The Yoga Flat her
*
Kunne du tænke dig at fortælle om dit yoga studie eller et spændende event? Så kontakt GOYOGI på support@goyogi.dk - vi glæder os til at høre fra dig!

 

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.