Online yogaundervisning - mød pigerne bag YogaStream

GOYOGI har mødt pigerne bag online yogauniverset YogaStream for at lære dem og konceptet bedre at kende. YogaStream er startet og drives af Gro og Anne på henholdsvis 32 og 29 år. De har været bedste venner gennem 11 år og har studeret sammen i Århus, boet sammen, rejst sammen og har haft YogaStream sammen i knap et år. 

Hvilken er jeres yndlings yogastilart? 

Anne:

Jeg har dyrket yoga i mange og prøvet en masse forskellige stilarter. Jeg har med tiden fundet ud af, at det kan svinge for mig, hvad min yndlingsstilart er. Da jeg startede med yoga, var det meget den dynamiske form for yoga, der tiltalte mig, mens Hatha og Yin er stilarter, der er kommet ind på livet af mig de seneste år. Man opdager måske med årene, at tingene ikke behøver at være super hårde for at gøre godt – at det er helt okay bare at trække vejret og mærke sig selv. Helt nyt for mig er dog Ashtanga, som er en langt mere struktureret og dynamisk praksis, hvor man gentager mange af de samme stillinger i en sekvens. På den måde behøver man ikke at koncentrerer sig om nye stillinger i løbet af praksissen. Det kan gøre lidt nemmere at slå hovedet fra, og det er jeg ret vild med.

 

Gro:

Jeg vild med de mere rolige yogaformer – blid hatha og yin. Det giver mig en rigtig god pendant til hverdagen, som ofte kan være lidt hektisk og stresset. For mig er yoga en pause, hvor jeg giver mig selv lov til at slappe af og finde ro i krop og sind. Det er her, jeg får tid til at mærke efter og trække vejret helt ned til tæerne. Jeg elsker yin, hvor man rigtig får tid til at synke dybere og dybere ind i strækket. Det er super udfordrende at give sig hen til stillingerne og bare være med det, men det er her, jeg oplever, at jeg virkelig kommer i kontakt med mig selv og får løsnet op for spændinger og blokeringer i kroppen. Der er heller ikke noget som en afstressende yoga nidra, der kan klare mit hoved og give mig et pust af ny, positiv energi. 

 

Hvordan vil I beskrive jeres bedste yogaoplevelse? 

Vi har svært ved at udpege en helt specifik yogaoplevelse som den bedste, da man tager noget særligt med sig fra hver praksis. Men det, der i virkeligheden nok tiltaler os begge mest ved yogaen, er den mentale effekt yogaen har. Så hvis vi skal beskrive de bedste yogaoplevelser, er det de gange, hvor man har formået at gå helt ind i sig selv, glemme fortid, fremtid og omgivelserne omkring sig. De gange, hvor man sidder tilbage med følelsen af dyb taknemmelighed og er fyldt op med kærlighed. Vi synes faktisk, det er en af fordelene ved online yoga. Her dyrker man typisk yoga alene og behøver ikke at forholde sig til andre omkring sig. Det kan give plads til at rette fokus indad og mærke efter. 

 

Men skal vi pege på en helt unik oplevelse med yoga, må det være dengang, vi begge var på yogaretreat i Nicaragua. Her dyrkede vi yoga hver dag i de smukkeste omgivelser med udsigt ud over Stillehavet – det var helt fantastisk. Tror også, at solen og den lækre vegetarmad vi fik, tilføjede lidt ekstra til oplevelsen☺  

 

Hvilken er jeres nuværende yndlings yogamåtte?

Vi er vilde med Black Mat Pro fra Manduka. Den er super lækker og perfekt til alle yogaformer, og så er den produceret med omtanke for miljøet. Vi kan også rigtig godt lide yogamåtterne fra Yama. De er oprindeligt lavet til hot-yoga, men de kan også sagtens bruges til andre former for yoga. De er fremstillet af det miljøvenlige materiale ECO PER® og bambusmicrofibre og indeholder hverken latex, phtalater eller gummi. De er super bløde og behagelige. 

 

Hvordan var jeres første møde med yoga?

Anne:  

Da jeg først mødte yogaen, var det fyldt med fordomme. Jeg tænkte, at det her, det var ikke noget for mig – alt for roligt og spirituelt efter min smag. Men jeg gav det alligevel en chance, og jeg synes, at det var fedt at mærke, hvor lidt der skulle til, før jeg blev mere smidig. Det var fedt at mærke fremgang forholdsvist hurtigt. Det med vejrtrækningen tog jeg ikke så højtideligt – det var mere de fysiske dele af yogaen, jeg havde fokus på. Men det var især under min specialeskrivning, at jeg fik yogaen tæt ind på livet. Jeg boede i Ebeltoft hos min mor i den periode, og her var udbuddet af yogaundervisning begrænset. Det var faktisk her, jeg mødte online yoga for første gang. Jeg brugte yogaen hver dag efter specialeskrivningen som fast holdepunkt og som løftestang til at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Det var her, jeg for første gang rigtig mærkede yogaens fantastiske mentale fordele, og yogaen hjalp mig faktisk igennem specialeskrivningen og en masse andre personlige ting, der foregik på det tidspunkt i mit liv. Herefter var jeg hooked. Ganske enkelt. 

 

Gro: 

Første gang jeg for alvor mærkede, hvad yoga kan gøre for kroppen og sindet, var under min bachelor i Århus. Jeg var super dårlig til at håndtere det pres, jeg oplevede, det var at starte på studie, og det var først, da jeg fandt redskaberne til at komme ud af hovedet og ned i kroppen, at jeg begyndte at få mere balance i mit liv – det hjalp yoga mig til. Jeg startede min yogarejse med helt bild hatha yoga - enkle stillinger og fokus på åndedrættet, og det gjorde en kæmpe forskel for mig. Det var vildt at opleve, hvor meget en lille smule yoga kan gøre for ens sind. Og det er i bund og grund dét, der har fascineret mig ved yoga lige siden.  

 

Hvordan opstod ideen til YogaStream?

Ideen opstod på en altan på Nørrebro en sensommerdag i 2014. Anne var på daværende tidspunkt netop blevet færdiguddannet og Gro arbejdede på et kommunikationsbureau, hvor hun havde været igennem fire år. Vi var nok begge et sted i livet, hvor vi var klar til nye udfordringer. 

 

Den dag på altanen faldt snakken på yoga, og på hvor dejligt det ville være at have mindre stress og mere yoga i hverdagen. Vi har begge haft stor gavn af yoga i vores liv, og tanken om at kunne andre den glæde og samtidig kunne fordybe sig mere i yogaens verden, var meget tiltalende for os. Vi tænkte: Hvis alle dyrkede yoga, ville verden blive et bedre sted – lad os gøre det mere tilgængeligt. 

 

I dag er vi dybt taknemmelige over alle de mennesker, der har hjulpet os på vej med projektet, og vi er meget stolte af, at vi rent faktisk gjorde det. Det har selvfølgelig være rigtig hårdt og tidskrævende, men hver gang vi får en positiv tilkendegivelse fra en kunde, som har glæde af YogaStream, kigger vi på hinanden og siger: Det var det hele værd. Vi var med til at bidrage positivt til denne persons liv. Det er en fed følelse. 

 

Hvilke former for yoga kan man blive undervist i hos YogaStream?

YogaStream.dk kan du vælge mellem yogavideoer inden for stilarterne hatha, vinyasa, yin, astanga og gravid- og efterfødselsyoga. Der findes jo mange flere stilarter, men vi har valgt at starte med de mest udbredte. Det geniale ved online yoga er, at det netop giver muligheden for at vælge lige præcis den stilart, man føler for lige nu og her. Alle YogaStreams yogalærere er certificerede og har flere års undervisningserfaring inden for deres specifikke speciale. Alle mennesker er forskellige, og derfor skal der være plads til at vælge den stilart og den yogalærer, man føler for.

 

 

Hvad er jeres bedste råd til at komme godt i gang med yoga?

Vores bedste råd til at komme godt i gang med yoga er: ”just do it”. Lad være med at tænke for meget over det. Prøv at slippe forventningen om, at du skal elske det første gang, du sætter dine fødder på en yogamåtte. Det tager tid at forstå yogaen, og det kan tage mange yogatimer, før man mærker den virkelige effekt. Derfor kan det være en god idé, at starte med et dedikeret mindset om at dyrke yoga et vist antal gange om ugen i en periode. Det kan også være en god idé at skrive yogaen ind i sin kalender og evt. finde et tidspunkt på dagen - morgen/eftermiddags/aften, hvor man fast dyrker yoga, for at skabe en rutine.

 

Hvis man er helt ny til yoga, kan man med fordel starte med YogaStreams ”Yoga for begyndere”. Her finder du en række yogaforløb og yogavideoer, som er særligt udviklet til dig, som er helt ny til yoga. Her bliver man introduceret til grundprincipperne i yoga og guidet grundigt gennem de klassiske yogastillinger. Når du først er kommet ordentligt i gang og begynder at mærke den positive effekt ved yogaen, kan du slet ikke stoppe igen. 

 

Har I nye tiltag hos YogaStream i 2017 i gerne vil fortæller mere om?

Vi arbejder hele tiden på at udvikle YogaStream, så der er noget for en hver smag og nyt indhold at vælge imellem. Det gælder både nye yogalærere og stilarter på YogaStream. I 2017 vil vi bl.a. introducere Kundalini yoga som en ny stilart. Derudover er vi super glade for at kunne løfte sløret for vores nye samarbejde med GOYOGI. Vi glæder os til at fortælle mere om samarbejdet senere på året, ligesom vi også glæder os til at løfte sløret for nogle flere nye spændende tiltag i 2017. 

Besøg YogaStream og prøv online yoga gratis i 14-dage (Klik her)

1 kommentar

Hi yoga stream
Efter løbeskader og div skavanker er jeg begyndt for 2-3 år siden at dyrke yoga- startede med hatha og yinyoga og går lige pt til ashtanga yoga hvor jeg finder at en del vrid i knæene ikke virker supergode. Jeg har også prøvet div onloneprogrammer men mangler lige nu noget der kan fastholde mig så jeg vil meget gerne se hvordan jeres program virker
Vh eva

Evakocsis 11 marts, 2017

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.