Interview med Lia Damén fra Pole Fitness Vejle

goyogi.dk har taget en snak med Lia Damén fra Pole Fitness i Vejle for at få sidste nyt fra en sport der er i stor fremgang i Danmark. 

Lia - fortæl lidt om dig selv - hvordan kom du igang med pole fitness?

Jeg har det meste af mit liv arbejdet som selvstændig danser og rejst en del. For omkring 10 år siden kørte jeg galt og troede egentlig ikke det var noget, men det endte desværre med, at jeg blev førtidspensionist blandt andet på grund af smerter. For at holde smerterne på et minimum bliver jeg nødt til at træne og jeg kom frem til, at den eneste fornuftige måde at træne på, var at finde noget der var spændende og sjovt nok til, at jeg blev ved.

Jeg havde set pole på nettet og synes det så flot ud, samtidig med, at det var indenfor dans og en vildt god træning, så tænkte at det måtte jeg da prøve. Jeg fandt hurtigt ud af, at der ikke var mulighed for at gå til Pole i Vejle og omegn, så derfor kontaktede jeg mit fitness center og spurgte om ikke de ville starte noget op, jeg tilbød mig som instruktør uden løn, hvis de ville skaffe poles og give mig en uddannelse. De mente dog ikke det ville kunne trække kunder og takkede nej.

Et andet lille lokalt fitness center hørte om min ide, og kontaktede mig med et tilbud om, at jeg kunne undervise hos dem, jeg måtte dog vente med uddannelse, til de kunne se om det var noget.

For at gøre en lang historie kort, det var en succes, centeret lukkede og jeg besluttede derfor at stifter en forening og åbne et studie selv. 

Vi har i dag 8 frivillige instruktører, som alle arbejder gratis og de fleste af os har også fået kurser i at undervise i pole. Vi har over 20 timer om ugen fordelt på alle ugens 7 dage og som du nok kan regne ud når vi ikke får løn, er det passion der driver værket. Dette kan også mærkes på stemningen i studiet, som har et fantastisk sammenhold, både mellem instruktører og elever.

Vi er nu åbent på tredje år og har en masse fantastiske elever, hvor nogle er modige nok til at stille op til klubmesterskabet.

Kan du forklare lidt om sidste års mesterskab og hvordan det gik?

For 2 år siden, besluttede jeg at det var tid til at afholde et klubmesterskab. Vi fik en aftale istand med et diskotek, hvor vi kunne afholde arrangementet, men det blev en bekostelig affære, med konferencier og opsætning af poles, da det krævede ”alurig” for at de kunne sættes op. 

Derfor besluttede vi sidste år, at vi ville holde klubmesterskabet i studiet, både fordi at vi på den måde ville få en chance for at vise vores studie frem, for at eleverne følte sig mere trygge i vante omgivelser og for at holde omkostningerne nede ?

Der var 12 der stillede op i kategorierne begynder, let øvet og øvet. Og derudover var der 3 par der stillede op i Duo, Franciska og jeg var det ene par.

Der var en masse instruktører og elever der kom og hjalp med at pille poles ned, så der kun var de 2 oppe der skulle bruges til konkurrencen, stille dommer bord op og stole til publikum.

Franciska og jeg stod i baren og solgte vand og sandwichs, og deltog i konkurrencen som duo. Og jeg var også konferencier. En af deltagerenes kæreste agerede dørman/billet mand og en anden elev var DJ.    

Vi havde en hektisk, men fantastisk hyggelig og sjov dag, hvor alle deltagere fik lov til at vise hinanden, familie og venner, hvor gode de var blevet. Og så blev vi for øvrigt rost til skyerne af 2 besøgende fra et konkurrerende pole studie, for et godt arrangement med nogle fine præmier!

Franciska og jeg gik hen og vandt klubmesterskabet i duo kategorien og stillede derefter op til DM og vandt der også, så vi er pænt stolte.

Kan du løfte sløret for hvilke konkurrencer der kommer i 2016?

I år har vi så for tredje gang klubmesterskab, og holder det igen i studiet, dog skal jeg ikke være konferencier i år, så jeg får mere tid til at hjælpe eleverne og hilse på alle dem der gerne vil sige hej.

Konkurrencen kommer til at foregå ligesom sidste år, dog har vi fået nogle fantastiske mennesker der dyrker AcroYoga til at komme og vise hvad de kan, i stedet for sidste år, da vi havde besøg af Vejle Calesthenics.

Der er allerede 19 tilmeldte fordelt på begynder, let øvet, øvet og duo, så det skal nok blive sjovt.

Danish Nationals...

Vi har i år også besluttet os for, at afholde en national konkurrence i Pole Dance, og har lige sendt invitationer ud til de 28 andre studier i Danmark. Denne konkurrence er for alle, både dem der træner i et studie og vil repræsentere dette og dem der bare vil stille op for sig selv.

Konkurrencen løber af staben d. 10/9 2016 i Vejle MusikTeater, hvor X-pole fra London kommer og sætter konkurrence poles op og der virkelig gode rammer for både deltagere og publikum.

Der er plads til 5 deltagere fra hvert studie i Danmark og ellers er der nogle fripladser man kan tilmelde sig, hvis ikke man stiller op for et studie.

Vi har også fået en skøn konferencier Thomas Evers Poulsen også kendt fra Vild med dans, så alt i alt er der lagt op til en rigtig fed oplevelse for alle parter. 

Du kan læse mere om konkurrencen på: http://www.danishnationals.dk/

Er der nogle ildsjæle du gerne vil fremhæve? 

Som ildsjæle vil jeg gerne nævne Franciska, som har være med til at skaffe sponsorer og hjulpet til på dagen og som er min hukommelse, når min egen svigter (et problem efter biluheldet…) Cilia som altid er der for mig, når jeg har brug for at vende noget eller bare er frustreret eller stresset, og de andre instruktører der også tager sig tid til at hjælpe mig med arrangementet og eleverne med at sætte ting sammen, så de er klar til konkurrencen, hvis jeg ikke er der til at hjælpe. 
Stort tak til Lia for at hun stillede op til interview hos goyogi.dk og fortalte om pole fitness.
Du kan se billeder og videoer fra sidste års klubmesterskab her: http://www.polefitnessvejle.dk/#!klub-mesterskaber/c17po

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.