Interview med Michelle Kristensen fra Go’ Morgen Danmark

Vi har taget en snak med ernæringsekspert og madskribent Michelle Kristensen om hvor hun finder inspiration til sit arbejde. Derudover kigger vi nærmere på hendes nye e-bog, "Sødt og sundt" som indeholder 25 lækre sunde opskrifter til den søde tand - dog uden sukker.

 

1) Hvor henter du inspiration til træning og sundhed?

Jeg henter rigtigt meget af min inspiration fra USA, da de er nogle år foran i forhold til Danmark på træning- og madfronten. Jeg henter inspiration fra bøger, og så er jeg minimum derovre én gange om året. Jeg går typisk på messer i New York, San Francisco og i LA, snuser rundt i fitness centre og spiser en masse forskellig mad.

Derudover bliver jeg inspireret af at være sammen med andre. Jeg er så privilegeret, at jeg har mange bootcamp deltagere rundt om mig hele tiden. Vi mødes eller snakker sammen i Facebook grupper. Jeg snakker med deltagerne for at finde ud af, hvad der gør det nemmere for dem at spise sundt i hverdagen, og dermed finde inspiration til mit eget arbejde. Jeg bliver også inspireret af det de deler på Facebook.

 

2) Kan du nævne forskellen mellem USA og Danmark på træning- og sundhedsfronten? Hvad er USA foran med?

Jeg finder inspiration fra den mere velhavende del af USA, da der naturligvis også er byer i USA med meget overvægt. Byer som New York, LA og San Francisco går man meget op i at behandle sin krop med respekt, og holde sin krop så ung så muligt. Der er desværre mange i disse byer som tyer til unaturlige indgreb så som botox. Det er dog ikke den gruppe mennesker jeg finder inspiration i. Jeg finder inspiration ved dem som går op i, at det de putter i munden er ”rigtigt” mad fyldt med nærig og som giver masser energi.

Økologi er en udbredt tendens i New York, LA og San Francisco. Derudover ser jeg, at en vegetarbølge er ved at tage mere og mere fat. Jeg tror, at denne bølge kommer til Danmark om et år eller to. Der vil blive mere fokus på ikke at spise så meget kød, som vi gør i nutidens Danmark. Juice er også enormt populært, og specielt koldpresset juice er meget populært. Dette er også en tendens jeg spår vil komme til Danmark.

 

Michelle Kristensens yndlings juice

Michelle er især vild med de såkaldte grønne juicer, dvs. juicer der indeholder grønne og grove grøntsager så som spinat, kål og agurk. Hun anbefaler desuden, at man vælger én form for frugt for at give sødme til juicen – så smager den bedst.

Michelles favorit består af:

  • Fennikel
  • En lille smugle spidskål
  • Spinat
  • Lidt ingefær
  • Citron
  • Æble

 

3) Kan du fortælle lidt om hvad din nye e-bog ”Sødt og sundt” handler om?

”Sødt og sundt” består både af dessertopskrifter man kan lave i hverdagen, men også lidt mere tidskrævende opskrifter til eksempelvis morgenmad i weekenden, hvor man vil hygge lidt ekstra. Dette kunne eksempelvis være en opskrift på pandekager. Grundstenen for bogen er, at alle opskrifter er sukkerfrie. Det har jeg valgt, da jeg mener at vi indtager alt for meget sukker. Sukker giver ingen næring, består hverken af protein, gode kulhydrater, vitaminer eller mineraler, men er blot tomme kalorier.

Opskrifterne er også glutenfrie. Ikke fordi særlig mange mennesker har glutenallergi, men jeg ønsker at give inspiration til glutenallergikere, da opskrifter uden gluten ofte er meget uinspirerende og svære at finde. Opskrifterne er fyldt med mad med næring og som giver god energi, så man ikke er træt lige efter man har spist. De er desuden også fyldt med smag, så man ikke føler behov for at spise en hel kage, men kan nøjes med et mindre stykke og dermed spiser mindre portioner.

Du kan få fat i e-bogen, ”Sødt og sundt” her

 

4) Har du nogle træningsformer du ikke kan leve uden denne sommer?

Jeg kan ikke leve uden løb. Nu har jeg været så uheldig at få en skulderskade, så jeg kan desværre ikke svømme mere, hvilket jeg plejede at gøre rigtigt meget. Jeg kan heller ikke styrketræne overkroppen, men jeg kan heldigvis stadig løbe.

 

 

MK Bootcamp med Michelle Kristensen

MK Bootcamp bliver afholdt 4 gange om året rundt omkring i Danmark. Lokationen skifter fra gang til gang, da bootcampen kan afholdes overalt. I august-september starter to nye hold i København, Aarhus og Vejle og 7 i alt landet rundt. Der kan max være 30 deltagere på et bootcamp hold. Der afholdes dog ét fast bootcamp hold i København.

Michelle er med til at starte alle sine bootcamp hold op, hvor hun blandt andet er med til at fortælle hvad deltagerne må få at spise under forløbet. Desuden taler hun om motivation og hvilket mentalt mindset det kræver at have under bootcampen. Derudover er der ansat en masse kompetente mennesker, der står til rådighed under hele forløbet.

Kunne du tænke dig at deltage i Michelle Kristensens bootcamps, kan du finde kalenderen her

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.