Det betyder dans for mig - af Sara Lagoni

Dans er det bedste. Så luk din indre danse-mus ud og klæd den godt på – det er sundt for krop & sjæl!

Kære læser, fedt du vil læse med og tak til goyogi.dk for at invitere mig som gæsteblogger.

Mit navn er Sara Lagoni. Jeg er gift, mor til Karla 2012, arbejder som Online Marketing Manager hos Reservedele.nu, men helt ærligt, hvad fedt er der i det? Det slet ikke cool nok at skrive om her, nej I skal høre om en helt anden side af mig.

Jeg har danset det meste af mit liv. Som 3 årig gik jeg til standard dans, som senere blev til disko og funk. Så drog jeg på efterskole og her begyndte jeg at undervise mine efterskole kammerater (Så slap jeg nemlig for at løbe hver anden uge, hehe.. typisk mig)

I en alder af 17 år blev jeg opdaget på et diskotek, af en fyr, der synes jeg dansede rigtig godt. Det medførte at jeg blev tilbudt sommerferiejob som showdancer på selvsamme diskotek, og så kørte det pludselig derudaf. Pludselig stod jeg rundt omkring på store som små scener og diverse diskoteker hver weekend. Jeg nød det og følte slet ikke at jeg var på arbejde, det var ren og skær sjov og masser af oplevelser.

 

Danser for Joe Moe

Beach Party i Greenå - KATO

Som tiden gik og jeg fik uddannelse og fast job, blev der længere og længere mellem dansejobsne - jeg savnede det.

Men så var det, at Zumba bølgen brusede indover over hele verden, også lille Danmark blev ramt, det samme gjorde jeg - jeg var helt solgt. Det var da den mest geniale fitness form til dato, den kombinerede jo det jeg elskede allermest, nemlig dejlig musik og dans.

Jeg blev ret hurtig uddannet Zumba Fitness instruktør og det skulle vise sig at være klogt. Mine hold var proppet og jeg elskede mit nye ekstra-job som zumba instruktør. Jeg havde op i mod 10 timer i ugen, i en periode (vanvittigt). For første gang var der en fitness form, som kunne få mig afsted flere gange i ugen, uden brok.

Jeg var topklar hver gang og har været det lige siden. Selv da jeg var højgravid, dansede jeg zumba. Jeg underviste til jeg var 6 måneder henne, og fortsatte så som holddeltager den sidste del af graviditeten. Faktisk var jeg til zumba torsdag og fødte den følgende søndag. Så Karla, min datter som lå i mavsen på det tidpunkt, er vokset op til lyden af latin amerikanske rytmer og masser at ryste-turer :-)

Godt gravid, 1.5 måned før Karla kommer til verden :-P

Naturligvis var jeg begrænset, men afsted det SKULLE jeg. Og efter at have født ved akut Kejsersnit, gik der ca. 8 uger, så var jeg tilbage. Jeg var heldig at hele rigtig hurtig (snak lige med din læge først ikke?)

6 uger efter fødsel, der laves nye koreografier sammen med Susanne (Movitaz) 

 

Da jeg var ”back in zumba business” startede min veninde og jeg op for os selv med egne hold på en danseskole, under navnet MOVITAZ (www.movitaz.dk) Vi lejede os ind og her er vi endnu.

Hver uge har vi Zumba hold, fyldt med zumbaholics, som bare nyder at være med til den fitness ”fest ”vi holder.

Vi går enormt meget op i, at det skal være sjovt, men også hårdt, for det er fitness – der skal forbrændes kcal. Største delen af dem der kommer, har faktisk fuldt os i mere end 5 år nu, og møder trofast uge efter uge – vildt ikke?

Med ovenstående vil jeg egentlig bare sige, at dans som motions for mig, er min livseliksir og det gælder for rigtig mange. Mennesket elsker at danse, det ligger i vores natur. Se bare børn, de elsker at vrikke med numsen, hoppe og danse rundt til musik, indtil det pludselig bliver pinligt (så ærgerligt). Desværre er Danmark bare et af de lande, hvor dansen er lidt undertrykt grundet tabu, mest blandt mænd, modsat latin amerikanske lande og fx Cuba osv. Hvor en mand, der kan danse, er en rigtig mand.

Rigtig mange mennesker herhjemme i DK siger, at de ikke kan danse og holder sig langt væk fra dansegulvene, mens de inderst inde, ville ønske de kunne danse og slå sig løs. Men hvorfor ikke bare slå sig løs på dansegulvet? F*ck om du kan holde takten, gør det dig glad? Hvis ja, afsted… Og her er Zumba jo et fantastisk alternativ. Det er ikke danseundervisning, der er plads til fejl og fjummer, og så behøver du ingen partner. Hvis din partner ikke gider, så pyt!! I Zumba skal du kun bruge dig selv og gå-på-mod (man behøver ikke altid være to til tango :-P)

Jeg elsker dans, det er et frirum og det kan gøre mig helt euforisk. Når jeg står foran mine zumba deltagerer og ser deres glæde i øjnene, mens de bare giver den gas, slår sig løs og giver slip, så bliver jeg så pavestolt og høj af glæde. Det betyder alverden for mig og jeg ved det betyder lige så meget for dem.

Jeg tager stadig ud og optræder en sjælden gang i mellem som showdanser. Men her i en alder af 28, er og bliver det zumbaen, der vinder mit hjerte. Her føler jeg mig virkelig hjemme.

Når jeg danser zumba elsker jeg i øvrigt at have fedt tøj på, helst med en masse pangfarver, kan nærmest ikke få nok kulør på outfittet. For ligesom musik gør glad, så gør farver også glad.

 

Min dejlige datter i matchende leggings

Sidst jeg ledte efter nye tights med skrald på farverne, faldt jeg tilfældigt over Goyogi.dk her, som jeg kunne se, egentligt var tiltænkt YOGA. Men niks, så fede tights var jeg nød til at bringe ind i zumba verdenen, and so I did. Og ved I hvad? Aldrig har jeg fået så meget positiv respons på mine små stænger :-)

Da jeg prøvede mine GOYOGI tights første gang, blev jeg så forelsket at jeg var nød til at skrive et blogindlæg på min blog www.snusfidus.dk, kan læses her. Tro det eller ej, så er det mit mest læste blogindlæg , så der må være andre tosser derude, som elsker spraglede og farverige tights, ligesom jeg :-)

Ja det lyder altså lidt småtosset, men har du prøvet goyogi's tights?? Aldrig har jeg været iført så velsiddende tights, og de fede designs, taler jo deres helt eget kulørte sprog.

Har lige listet en lille film ind, hvor I kan se de fede tights i Zumba aktion – jeg danser bare bedre når de er på… ( jeg får ikke engang penge for at skrive det her ) det kommer fra mit sande jeg ..

Men kære læser, hvis du går med en lille bitte dansemus I maven, så luk den ud og klæd den godt på, det er SÅ godt for både sjæl & krop!

Kærlige hilsner

Sara Lagoni

www.snusfidus.dk

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.