Sommer, Lykkemad og Yoga med Louise Bruun

Louise Bruun brænder for at lære folk om sundhed i alle aspekter, og at formidle budskabet om den gode mad, som gør os sunde og raske. Louises “Lykkemad” giver enkle og vidunderlige forandringer samt øget bevidsthed omkring kroppens sundhed. Hun har medvirket i TV flere gange, bl.a. TV2′s “Go’morgen Danmark” og DR1’s “Aftenshowet”, DR2’s temalørdag ”Halløj i hormonerne”, i TV2’s programserie ”En kur, der dur”.

goyogi.dk mødte Louise til en snak om yoga, sommer og hendes kommende bog.

 

Kan du huske dit første møde med yogaen, og var det kærlighed ved første blik?

Jeg var i Grækenland på yoga retreat for mange år siden med mine to bedste veninder, som havde dyrket yoga i længere tid. Var egentlig lidt tvivlsom, fordi jeg elsker at presse mig selv, og dyrke hård motion. Tænkte det ville være lidt kedeligt. Men jeg tog fejl - jeg elskede det helt vildt fra start, og jeg var god til det, fordi jeg er stærk og smidig helt naturligt. Elskede den koncentration det krævede, styrke, yndefuldt, smukt fokus og det var en form for meditation for mig – jeg kunne mærke at det gav mig noget andet end min sædvanlige træning.

 

Du er i gang med et skrive en ny bog - kan du fortælle os hvad den handler om?

Jeg er i gang med at skrive en yoga-bog, som tager udgangspunkt i det hele menneske, som alle mine bøger gør. Det er min 7. bog. Udgangspunktet er at afhjælpe stress, fordi jeg til daglig og på mine retreats arbejder med mange stressede mennesker. Men stress er mange ting, og bogen tager fat i mange former for stress, og hvordan du ved hjælp af yoga, kan afhjælpe stress, dårlig fordøjelse, dårlig søvn, nedsat energi, ubalancer, hormonelle ubalancer osv. Jeg har lavet de fedeste yoga-pas til alle tilstande, og alle kan være med, om du er begynder eller øvet, så er der udfordringer og 100% ændringer i din energi. Jeg synes faktisk den er fantastisk! Og glæder mig så meget til den kommer ud i februar på Gyldendal.

 

Har du nogle fif til noget lækkert sommermad der passer godt sammen med træning? 

Jeg er ikke typen, der går ind for at du skal spise bestemte ting før og efter træning. Jeg går ind for kropsbevidsthed, hvilket betyder at du skal mærke efter hvad du har lyst til. Jeg træner fx bedst på tom mave om morgenen, og kan leve af kål i flere dage, men jeg kan også elske en stor rød bøf med bearnaisesauce. Jeg er til det hele, men er optaget af at mærke efter og ikke følge hvad andre mener jeg skal spise.

 

Kan du fortælle lidt mere om dine Yoga/Skygge-retreats?

Jeg laver flere retreats både i min ødegård og på Comwell i Snekkersten. De handler begge om kropsbevidsthed på mange planer. I min ødegård går vi lange ture i skoven, bader i skovsøen, spiser min lykkemad og dyrker yoga, går tidligt i seng og drikker diverse urtetheer osv. Det er helt fantastisk. Jeg udfordrer folk i forhold til yoga, og alle mærker deres krop.

På Comwell kombinerer vi alle mine ting med personlig udvikling sammen med Pernille Melsted - en ret fantastisk kombination af mental og fysisk udvikling, som virkelig rykker folk.

 

Hvor henter du din inspiration om træning og sundhed?

Jeg er Rudolph Steiner barn og har altid elsket at lave min egen mad. Vi kværnede vores eget smør og lavede opblødt müesli osv. Har også altid elsket at bevæge mig, var Sjællandsmester i badminton som junior, og har siden haft bevægelse som en del af min hverdag. Elsker tanken om at alt hvad jeg gør, har en helbredsmæssig gevinst.

Hvad er en perfekte dag for dig?

Den starter med en lang tur ved havet med min hund, enten i løb eller gå, efterfulgt af lidt yoga.

Morgenmad med familien.

I haven med familien og ned og bade i havet.

Mere tur med vuffi i Dyrehaven.

Lækker mad i haven med gode venner og unger - masser af grøntsager, kylling eller fisk og andre lækkerier.

Elsker at lave mad til gæster og min familie - laver lækker mad hver dag og gør meget ud af det altid!

 

Du kan læse mere om den skønne Louise Bruun, hendes bøger og yoga-retreats her

Du kan shoppe Louise's smukke yoga leggings fra Onzie her

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.